bereikbaarheid-verkeer

16 jun 2015, 17:05

Wat te doen met oude gebouw van Post NL? Drukte op Informatiemarkt in De Puddingfabriek

Wat te doen met oude gebouw van Post NL? Drukte op Informatiemarkt in De Puddingfabriek

Bewoners uit de Rivierenbuurt en de verdere omgeving van het Hoofdstation hadden dinsdagmiddag veel belangstelling voor een informatiebijeenkomst in De Puddingfabriek gewijd aan het mogelijk vrij komende pand van PostNL. De gemeente Groningen onderhandelt momenteel met Post NL over de aankoop van dit enorme gebouw, en mocht de koop doorgaan, dan opent dit tal van mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van het Stationsgebied.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Wat kan het mogelijke vertrek van PostNL betekenen voor het project Groningen Spoorzone en de Rivierenbuurt?’, was dan ook de centrale vraag tijdens de informatiemarkt.

 

Bekend is dat er plannen zijn om een tunnel aan te leggen, uitsluitend voor bussen. Die kunnen dan door die tunnel van de voorkant naar de achterkant van het Hoofdstation rijden. Als de gemeente het kolossale pand van PostNL aan kan kopen, dan zou er meer ruimte kunnen komen voor die tunnel.

 

In die denkrichting zou dan dus het kantoor van Post NL gesloopt kunnen worden, en komt er ondergronds een tunnel. Bovenop die tunnel zijn dan veel mogelijkheden voor de aanleg van een parkje, of om uitzicht te krijgen op het Hoofdstation.

 

Veel bewoners uit de Rivierenbuurt hebben overigens zelf plannen bedacht. Uit veel van die plannen blijkt dat bewoners een voorkeur hebben voor een parkje bovenop de tunnel, en velen hopen dat dat parkje dan de aanzet kan zijn om nog meer groen in de buurt te realiseren.

 

Iedereen heeft nog tot 3 juli de tijd om zelf nog met ideeën te komen. Medio september komt er dan een voorontwerp bestemmingsplan. Dat is nodig omdat er anders geen tunnel kan worden gebouwd. Daarna gaat de gemeente opnieuw ‘de buurt’ in om voorlopige conclusies met de bewoners te delen.

Overigens kan het nog wel tot 2018 duren voordat er echt iets verandert in de wijk. Want mocht het kantoor inderdaad worden aangekocht, dan zal Post NL ook nog tijd nodig hebben om iets anders te zoeken en om het bedrijf te verhuizen.

Voor meer informatie klikt u hier