Bereikbaarheid & Verkeer

Vorst zorgt voor uitstel weekendafsluiting Corpus den Hoorn

De eerder aangekondigde afsluiting voor dit weekend bij Corpus den Hoorn gaat niet door. Vanwege de vorst is het nu niet mogelijk groen aan te planten. Wel is er een afsluiting in de nacht van zaterdag op zondag. Dan worden er lampen vervangen bij het Vrijheidsplein. Ring West is dan niet bereikbaar vanaf de zuidelijke ringweg (A7/N7).


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groningen Bereikbaar
Foto | Groningen Bereikbaar

Dit weekend stond het aanplanten van groen langs de A7/N7 bij Corpus den Hoorn op de planning. Door het winterweer van deze week zit er vorst in de grond. De werkzaamheden zijn daarom uitgesteld.

Nachtafsluiting

Tegelijk met de weekendafsluiting zouden lampen worden vervangen bij het Vrijheidsplein. Deze werkzaamheden gaan wel door.

Hiervoor is in de nacht van zaterdag op zondag (van 22.00 tot 6.00 uur) de aansluiting van de zuidelijke ringweg (A7/N7) met Ring West dicht, vanuit beide richtingen (zie de plattegrond hieronder). Verkeer vanaf Drachten wordt omgeleid via Hoogkerk. Verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn, vanaf Haren/Assen (A28) en vanuit Hoogezand (A7) wordt omgeleid via de overige ringwegen.

Voor het verkeer vanuit Hoogkerk/Drachten is ook de afrit naar Corpus den Hoorn-Martini Ziekenhuis dicht. Dit verkeer kan via de afrit Groningen-Zuid rijden.

In het rood de afsluitingen van de afritten en de oprit. De omleidingsroutes zijn in het groen. Afbeelding | Groningen Bereikbaar