bereikbaarheid-verkeer

07 jun 2018, 10:10

Vanaf nu met de nachtbus van Groningen naar de Randstad en verder

Vanaf nu met de nachtbus van Groningen naar de Randstad en verder

De nachttrein vanuit Groningen naar de Randstad houdt er deze zomer mee op, maar Flixbus biedt nu al een oplossing. Vanaf komende nacht vertrekken dagelijks nachtbussen van Groningen richting de Randstad en België en vanuit de Randstad naar Groningen. De bussen van het Duitse vervoersbedrijf richting het Westen vertrekken om 1.00 uur ’s nachts van het Groninger hoofdstation en doen op hun reis naar eindbestemming Charleroi ook Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Brussel aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De rechtstreekse FlixBus-verbindingen van Groningen met Schiphol, Brussel Airport en Charleroi zijn geheel nieuw. Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux: “Naar aanleiding van de grote vraag naar een dagelijkse nachtverbinding tussen Groningen en de Randstad zijn wij hier een nachtbus gestart. Op die manier kunnen Groningers ook laat ’s avonds vanuit de Randstad naar Groningen en vanuit Groningen naar de Randstad reizen.” De rit tussen Groningen en Amsterdam duurt 2 uur en 20 minuten.

Nieuwe Duitse bestemmingen

Naast de nieuwe nachtbus rijden er vanaf nu ook dagelijks bussen naar een aantal nieuwe Duitse Flixbus-bestemmingen. Het gaat om de steden Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, Dortmund, Nordhorn, Siegen, Emlichheim en Neuenhaus. De bus richting Duitsland vertrekt in Groningen om 11.00 uur.

In totaal zijn nu meer dan veertig FlixBus-haltes direct aangesloten aan Groningen. Als ook de plaatsen die per overstap bereikbaar zijn worden meegeteld, zijn vanuit Groningen meer dan 1700 Europese bestemmingen per bus bereikbaar.