Bereikbaarheid & Verkeer

Uitbreiding Transferium Haren stap dichterbij

Wethouder Joost van Keulen van Groningen heeft maandag bij zijn collega Theo Sieling van Haren symbolisch de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het parkeerterrein van het transferium Haren ingediend. Daarmee is één van de laatste formele stappen gezet voor de uitbreiding van 400 naar 900 parkeerplaatsen.


Leestijd: 1 minuut

Uitbreiding Transferium Haren stap dichterbij
Uitbreiding Transferium Haren stap dichterbij

De gemeente Groningen en Haren en de provincie Groningen werken samen in dit project in het kader van Groningen Bereikbaar. Op werkdagen is de parkeerplaats vrijwel altijd volledig bezet met auto’s van mensen die in de stad Groningen moeten zijn en vanaf Haren met de bus verder reizen. Uitbreiding van de parkeercapaciteit bij het transferium is een al jaren gekoesterde wens van beide gemeenten. Bovendien is het noodzakelijk om de druk van autoverkeer tijdens de ombouw van de Zuidelijke Ringweg te verminderen.

De provincie Groningen heeft de uitbreiding inmiddels ondersteund met een bijdrage. De extra parkeercapaciteit zal worden gerealiseerd aan de overzijde van de Vondellaan. Het is de verwachting dat vlak na de zomer kan worden begonnen met de uitvoeringswerkzaamheden.