Bereikbaarheid & Verkeer

Provincie Groningen lanceert verkeers-veiligheids app voor weg Groningen - Lauwersoog

De provincie Groningen heeft een app laten ontwikkelen die er aan moet bijdragen dat het aantal ongelukken op de weg tussen Groningen en Lauwersoog vermindert. De app wordt morgen door gedeputeerde Mark Boumans gepresenteerd.


Leestijd: 1 minuut

Vrijdag 3 oktober geeft gedeputeerde Mark Boumans van Verkeer en Vervoer het officiële startsein van het project N361 Veilig. Op de provinciale weg N361 tussen Groningen en Lauwersoog gebeuren regelmatig ongelukken. Met het project ‘N361 Veilig’ wil de provincie Groningen samen met betrokken partijen de veiligheid op dit traject verbeteren. Onderdeel van het project is een voorlichtingscampagne, inclusief een nieuwe app.

De N361 is een van de wegen in de provincie waar de meeste ongelukken voorkomen. De voornaamste oorzaken hiervan zijn te hard rijden, onvoldoende afstand houden, de macht over het stuur verliezen en geen voorrang of doorgang verlenen.

Samen met partners de gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en politie Noord-Nederland heeft de provincie Groningen het project ‘N361 Veilig’ opgezet. Het project bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, educatie en handhaving.