bereikbaarheid-verkeer

22 dec 2015, 11:11

Partij voor de Dieren wil aandacht voor vleermuizen bij bouw Ring Zuid

Partij voor de Dieren wil aandacht voor vleermuizen bij bouw Ring Zuid

De Partij voor de Dieren is bang dat belangrijke vleermuizenkolonies verdwijnen als gevolg van de nieuwe zuidelijke ringweg. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de partij heeft gesteld aan de Groningse burgemeester en zijn wethouders.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het gebied waar de nieuwe ringweg komt, zijn essentiële punten voor de vleermuizenkolonies. Zo wordt er gebouwd in een belangrijke vliegroute en zouden er in tegenstelling tot eerdere berichten wel vaste verblijfplaatsen voor vleermuizen zijn. De partij maakt zich zorgen en is bang dat de kolonies verdwijnen. Het vraagt daarom opheldering, want de partij vindt dat er te weinig aandacht is voor de vleermuizen.

De partij stond aanvankelijk niet alleen negatief tegenover de bouwplannen, maar ziet wel steeds meer bezwaren. Dit is vooral omdat er onrust onder de bewoners is. Daarom zijn ze kritisch en stellen ze regelmatig vragen. “Vleermuizen zijn dus zeker niet onze enige zorg omtrent de ringweg, maar zijn wel een beschermde diersoort en daar dien ten allen tijden rekening mee gehouden te worden”, aldus lijsttrekker Gerjan Kelder.