Bereikbaarheid & Verkeer

Oostelijke ringweg vanaf vanavond zeven uur afgesloten

Doorgaand verkeer dat gewoonlijk geruik maakt vande oostelijke ringweg is vanaf vanavond zeven uur aangewezen op de westelijke en oostelijke ringweg tussen Beijum-Zuid en Lewenborg afgesloten. Zij moeten die omleiding volgen omdat de oostelijke ringweg vanaf vanavond zeven uur tot maandagmorgen zes uur is afgesloten.


Leestijd: 1 minuut

Oostelijke ringweg vanaf vanavond zeven uur afgesloten
Oostelijke ringweg vanaf vanavond zeven uur afgesloten

Doorgaand verkeer dient dan om te rijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Voor het bestemmingsverkeer geldt een aparte omleidingsroute.

Ernstige geluidshinder

De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden met behoorlijke geluidsoverlast gepaard zullen gaan. De directe omgeving heeft hierover van de Provincie Groningen een brief ontvangen met nadere bijzonderheden over deze werkzaamheden.

Werkzaamheden tot begin oktober

Na het inrijden van het viaduct op zaterdag 21 juni jl. zijn nu de afrondende werkzaamheden gestart. De nieuwe rotondes dienen nog op de het nieuwe viaduct aangesloten te worden. Het nieuwe viaduct is sinds 14  juli  opengesteld voor verkeer. Auto's en bussen kunnen nu vanuit Kardinge naar  Ulgersmaborg Noord vice versa rijden.

Nog geen afslaand verkeer

Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg is  nog niet mogelijk. Dat kan pas vanaf begin oktober.
Tot die tijd dient afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg met bestemming Kardinge en/of  Ulgersmaborg-Noord dienen tot die tijd een omleidingsroute te volgen via Lewenborg.