Bereikbaarheid & Verkeer

Nieuwe snelweg tussen Groningen en Assen – maar dan voor fietsers

Een nieuwe snelweg tussen Groningen en Assen met een lengte van dertig kilometer. Maar dan wel uitsluitend voor fietsers. Zeker ook voor mensen die op een elektrische fiets naar hun werk gaan kan zo’n nieuwe weg een ideaal alternatief zijn voor de auto.


Leestijd: 1 minuut

Groningen wil fietspaden verwarmen met aardwarmte
Groningen wil fietspaden verwarmen met aardwarmte

Dat althans vinden de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten in de regio Groningen – Assen. Deze instellingen zijn momenteel druk bezig om mensen alternatieven aan te bieden voor het reizen per auto.


Alternatieve vormen van vervoer worden gestimuleerd omdat vanaf volgend jaar de zuidelijke ringweg een opknapbeurt krijgt. In verband daarmee worden tal van maatregelen genomen om forensen alternatieven aan te bieden voor de auto’s en daarmee de druk op de ringweg te verminderen en Groningen zo bereikbaar te houden.Route: nieuwe technieken

Waar de fietssnelweg exact kan komen te liggen is nog niet bekend, daar wordt nog op gestudeerd. Daarbij worden tal van zaken bestudeerd , zoals nieuwe technieken voor aanleg en onderhoud. Zelfherstellend asfalt en milieuvriendelijke verlichting via sensoren worden ook meegenomen in de studie.

Maar de belangrijkste vraag zal zijn hoe de route moet lopen: langs zoveel mogelijk dorpen of juist in rechte lijn, met zijtakken naar dorpen in de buurt.