bereikbaarheid-verkeer

22 jun 2015, 12:12

Nieuwe rotonde en weg tussen Ranum en Mensingeweer

Nieuwe  rotonde en weg tussen Ranum en Mensingeweer

Vanaf 6 juli vinden tussen Ranum en Mensingeweer werkzaamheden plaats. Op de kruising bij Ranum wordt een rotonde aangelegd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De werkzaamheden hiervoor gaan ongeveer twee maanden duren. Op maandag 29 juni is er een inloopavond over de werkzaamheden in het Dorpshuis van Mensingeweer. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn bezoekers welkom om zich te laten informeren. Vertegenwoordigers van aannemer Heijmans/Reimert en de provincie zijn afwezig om een toelichting te geven. 

 

Tussen Ranum en Mensingeweer komt een nieuwe weg te liggen. Langs deze weg komt een parallelweg voor het landbouwverkeer. De weg loopt met een ruime boog om het dorp Mensingeweer, waardoor het verkeer niet meer door het dorp rijdt. Dit moet de verkeersveiligheid in het dorp verbeteren. Aannemerscombinatie Heijmans/Reimert begint in juli met de aanleg van de rotonde bij Ranum.

 

N361 Veilig


De provincie Groningen werkt samen met de gemeenten De Marne, Winsum en Groningen, het Openbaar Ministerie en de politie Noord-Nederland aan de verbetering van de verkeersveiligheid op de N361. Dit gebeurt door de inrichting van de weg aan te pakken, door voorlichting en controles door de politie.