Bereikbaarheid & Verkeer

Muzikanten Grunnsonic vrijdagmiddag live in Q-link bussen vanaf Hoofdstation

Na een succesvolle start vorig jaar zal ‘Q-link Bus Sessions’- in samenwerking met Grunnsonic – op vrijdagmiddag 16 januari vanaf 15.00 uur zes muzikanten een podium geven in de verschillende Q-link bussen, met Hoofdstation Groningen als vertrekpunt. Het startsein is om 14.30 uur in de Kiosk van het busstation. Tot ca. 17.15 uur zal ook in de Kiosk live muziek te horen zijn.


Leestijd: 1 minuut

Muzikanten Grunnsonic vrijdagmiddag live in Q-link bussen vanaf Hoofdstation
Muzikanten Grunnsonic vrijdagmiddag live in Q-link bussen vanaf Hoofdstation

In Leek en Zuidhorn stappen wethouder Rien Honnef, beleidsmedewerker Theo Vlaming en wethouder Henk Bakker in de bus. Voor verschillende plaatsen in de regio is Q-link een belangrijke – en snelle – verbinding met Groningen Stad. Beide wethouders en de beleidsmedewerker zijn daarom graag aanwezig bij dit speciale Q-link evenement.

Bus Sessions

In Q-link 3, 4, 5, 11 en 15 kunnen reizigers vanaf 15.00 uur luisteren naar verschillende muzikanten. In Q-link 3 naar Leek treedt Joelle Smidt op, finaliste van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Q-link 4 naar Roden zijn de door country beïnvloede klanken van singer-songwriter Sascha Elisah te horen. In Q-link 5 naar Annen kan geluisterd worden naar de liedjes van I Took Your Name. Zanger, gitarist en songwriter Martyn Ell speelt in Q-link 11 naar Zuidhorn. In Q-link 15 naar Zernike zijn op twee ritten twee verschillende bands aanwezig. Tijdens de eerste rit reizen drie muzikanten uit de tienmansformatie Oes mee. De tweede rit zal het duo The Given Horse akoestische pop/rock liedjes ten gehore brengen.

Kiosk

Naast meereizende artiesten in de Q-link bussen zal er ook live muziek zijn in de Kiosk op het busstation. Aansluitend op de opening, waarin Martyn Ell zijn single The Bus ten gehore zal brengen, zullen van 15.00 uur tot 17.15 uur The Given Horse, Tim Tells en Oes elk 45 minuten optreden.