Bereikbaarheid & Verkeer

Metamorfose van de Oostelijke Ringweg in Groningen nadert voltoooiing

De enorme opknapbeurt van de oostelijke ringweg in Groningen nadert langzaam maar zeker haar voltooiing. Na de deelprojecten Lewenborg en Beijum-Zuid zijn nu ook de deelprojecten  Kardinge en Beijum-Noord aan de Oostelijke Ringweg in Groningen bijna klaar.


Leestijd: 1 minuut

Na het weekend op meerdere plekken in Stad verkeershinder
Na het weekend op meerdere plekken in Stad verkeershinder

Op 23 september zijn de werkzaamheden bij  Beijum-Noord afgerond en op 29 september de werkzaamheden bij Kardinge.  Van donderdag 18 september tot dinsdag 23 september moet het verkeer bij Beijum-Noord nog rekening  houden met mogelijke overlast vanwege een gewijzigde verkeerssituatie.

Vanaf donderdag 18 september krijgt het verkeer bij Beijum-Noord  te maken met beperkte rijstroken.  In beide richtingen is dan maar één rijstrook beschikbaar.  Er moeten dan nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden, zoals markeringen, Verder moeten er nog borden geplaatst worden en geluidsschermen. Op vrijdag 19 september is  de toe- en afrit Cuijpersweg tijdelijk afgesloten.  Het lokale verkeer krijgt dan een omleidingsroute via Beijum-Zuid. Deze situatie blijft zo tot en met dinsdag 23 september. Dan zijn alle wegwerkzaamheden bij Beijum-Noord klaar.

Kardinge

Het nieuwe (ongelijkvloerse) kruispunt bij Kardinge wordt maandag 29 september volledig opengesteld. Aan de Ulgersmaborgzijde van dit nieuwe kruispunt wordt er de komende tijd nog gewerkt aan het verleggen van een rioolgoot. Hierdoor is bij het viaduct bij het Meedenpad tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar.

Voltooiing metamorfose Ring Oost

Met de afronding van de deelprojecten  Beijum-Noord en Kardinge is weer een belangrijke stap gezet in de metamorfose van de Oostelijke Ringweg in Groningen.   Het deelproject  bij de  Groningerweg, bij Hornbach, moet nog afgerond worden.

Hier wordt druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe viaduct bij de Beijumerbrug.

De verwachting is dat deze werkzaamheden halverwege 2015 klaar zijn.

Daarna worden nog fietsecoducten aangelegd en wordt nieuw groen aangeplant.

Voor meer informatie zie ook   www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.

(Foto: Ringgroningen.nl:  Nieuwe viaducten bij Lewenborg   – Koos Boertjens )