bereikbaarheid-verkeer

09 dec 2014, 17:05

Maandag 15 december inloopavond nieuwe verkeerssituatie bij Noordzeebrug; Vanaf half januari geluidsoverlast Curaçaostraat en omgeving

 Maandag 15 december inloopavond nieuwe verkeerssituatie bij Noordzeebrug; Vanaf half januari geluidsoverlast Curaçaostraat en omgeving

De provincie Groningen organiseert een inloopbijeenkomst over het vervolg van de werkzaamheden rondom de Noordzeebrug. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 15 december 2014 in het Floreshuis, Johan van Oldebarneveltlaan 6 in de Hoogte. Bezoekers kunnen daar tussen 17.00 uur en 19.30 uur  binnenlopen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de provincie Groningen, de gemeente Groningen en de aannemerscombinatie Van Spijker Infrabouw BV/ Oosterhof Holman Infra BV aanwezig om informatie te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Geluidsoverlast en nieuwe verkeerssituatie
 

Vanaf medio januari 2015 breekt er met name voor bewoners en de directe omgeving van de Curaçaostraat een periode van (geluids)overlast aan door werkzaamheden.


De verkeerssituatie op de Noordzeebrug wordt veranderd en daardoor kunnen fietsers en voetgangers niet meer gebruik maken van de Noordzeebrug. Zij krijgen dan te maken  te maken met een omleidingsroute. Hierover wordt later meer bekend gemaakt.


Het eerste brugdeel is nu zo goed als klaar. Vanaf half januari start de aannemer met de bouw van het andere gedeelte van de nieuwe brug. Het verkeer dat tot nu toe aan de stadszijde heeft gereden, wordt dan overgezet op de nieuwe brug en het nieuwe viaduct De Hoogte. Het verkeer komt daarmee aan de kant van Winsum te rijden.
De Bedumerweg wordt tijdelijk aangesloten op de op- en afritten die zijn aangelegd aan de zijde van het industrieterrein De Hoogte. Fietsers kunnen dan niet meer de brug over en moeten dan gebruik maken van een omleidingsroute.

Meer informatie
 

Voor meer informatie over de nieuwe situatie, kijk op: www.ringgroningen.nl/noordzeebrug