bereikbaarheid-verkeer

25 nov 2014, 21:09

Discussies over Kabelbaan op GIC: van "Geweldige aanwinst voor Groningen" tot: "domste project ooit"

Discussies over Kabelbaan op GIC: van "Geweldige aanwinst voor Groningen" tot: "domste project ooit"

Als de bussen straks niet meer tot op de Grote Markt rijden, zou een kabelbaan een uitstekend en zeer welkom alternatief kunnen zijn. Een kabelbaan, oftewel “fly-over” is  van eminent belang voor Groningen. Bovendien is het spraakmakend en vernieuwend, en dat is precies wat een stad als Groningen nodig heeft. Maar vooral is het een prachtige toegang tot de binnenstad”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat zei gisteravond Eric Bos, waarnemend voorzitter van de Groningen City Club tijdens een receptie in de Watertoren.

Het is een tijd stil geweest rond het initiatief voor een Fly Over. Dat komt omdat er onderzoek is gedaan naar de haalbaarheid van een kabelbaan. Uit dat onderzoek, dat in een afrondende fase verkeert, zou blijken dat een kabelbaan ook in economisch opzicht, en gefinancierd vanuit private middelen, rendabel is.

De binnenstadsondernemers aangesloten bij de Groningen City Club zijn er nog steeds groot voorstander van. Over enige tijd zal het rapport over de kabelbaan worden aangeboden aan het college van B en W van Groningen en aan de gemeenteraad.

Hieronder op deze GIC meningen van lezers over de kabelbaan. Ook op onze Faceboompagina wordt er flink gediscussieerd:  www.facebook.com/gic.nl