Bereikbaarheid & Verkeer

Interviews met omwonenden over aanpak zuidelijke ringweg

Groningen zal vanaf komend jaar 2015 hoogstwaarschijnlijk een start maken met de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dat wordt een van de meest ingrijpende infrastrucurele projecten van het noord-Nederland. De werkzaamheden zullen uiteraard ook gevolgen krijgen voor de aan- of omwonenden. Op de website aanpakringzuid.nl komen enkele bewoners daarover aan het woord.


Leestijd: 1 minuut

Interviews met omwonenden over aanpak zuidelijke ringweg
Interviews met omwonenden over aanpak zuidelijke ringweg

Zij werden geïnterviewd tijdens een Informatiemarkt die was gewijd aan de ingrijpende plannen. Een van de geïnterviewden was Oosterpoortster Anja Freije, bewoonster van de Kwintlaan. Zij ziet voor haar zelf veel voordelen in de plannen, maar heeft ook punt kritiek: wat haar betreft is het spijtig dat het Winschoterdiep straks wordt afgesloten.

Anja Freije is maar wat blij dat de Zuidelijke Ringweg de komende jaren op de schop gaat. Als alles klaar is, kijkt de bewoonster van de Kwintlaan straks niet meer uit op het viaduct, maar op een mooie groene weide met bomen. De ringweg wordt immers verdiept aangelegd. “Bovendien wordt het straks een stuk stiller in de achtertuin. Je kunt je wel voorstellen dat we blij zijn met de plannen”, lacht ze.

Veranderingen in de wijk

Freije omschrijft zichzelf als een echte Oosterpoorter. “Ik woon er al twintig jaar. Het is een leuke wijk met een heel wisselende samenstelling. Ik heb de Oosterpoort nog behoorlijk zien veranderen. Tijdens het tijdperk van Max van den Berg dreigde men zelfs de wijk te slopen. Dit wordt de grootste verandering in jaren.”

Oude Winschoterdiep

Toch heeft Freije wel een puntje van kritiek. Ze vindt het namelijk wel erg jammer dat het Winschoterdiep straks wordt afgesloten. “Het is zo’n mooi stukje Groningen. Ik snap wel dat het moeilijk wordt, maar het lijkt me toch erg mooi als het Winschoterdiep open kan blijven.”

Hele interview:

Lees het hele interview, en dat van andere bezoekers van de Informatiemarkt, op:

http://aanpakringzuid.nl/aan-het-woord/aan-het-woord/anja-freije-bezoekster-informatiemarkt-het-wordt-straks-een-stuk-stiller-bij-ons/

of:

www.aanpakringzuid.nl