Bereikbaarheid & Verkeer

‘Hoefijzerafrit’ Corpus den Hoorn dit weekend afgesloten

Aanpak Ring Zuid is druk bezig met het aanbrengen van groen langs de ringwegen. Aankomend weekend is Corpus den Hoorn aan de beurt. Afrit 36a, ‘de hoefijzerbocht’, is daarom dit weekend afgesloten. Ook is er één rijstrook minder beschikbaar voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Raymond Bos
Foto | Raymond Bos

De afsluiting geldt van vrijdagavond 1 maart 22.00 tot zondagavond 3 maart 22.00. Verkeer richting Laan Corpus den Hoorn kan doorrijden naar Hoogkerk, daar de A7 af en in de andere richting de A7 weer op richting de stad. Daarna kun je via afrit 36 naar het Martini Ziekenhuis.

Hoefijzerbocht

Afrit 36a naar Corpus den Hoorn staat bekend om zijn zeer scherpe bocht. Van boven gezien doet de vorm van de afrit denken aan een hoefijzer. De afrit is zo ontworpen omdat er zo voldoende ruimte overblijft voor de voetbalvelden van 1893 Velocitas.

Een groene ringweg

Langs de ringweg zijn vooral eind vorig jaar al flink wat bomen en ander groen aangeplant. In totaal komen langs de ringweg 1100 zuiliepen te staan. Ook komen er bomen op de taluds (hellingen). Verder komen er rozenstruiken in de middenberm en worden geluidsschermen voorzien van klimplanten. Zo krijgt de ringweg een groene uitstraling. Dat zorgt niet alleen voor een fraaie aanblik, maar zorgt er ook voor dat de weg smaller oogt. Automobilisten zijn dan minder geneigd het gaspedaal te diep in te drukken.