Bereikbaarheid & Verkeer

Hinder bij Noordzeebrug en Bedumerweg door heiwerkzaamheden

Verkeer dat komend weekend vanuit de richting Eemshaven via de Noordzeebrug de stad in wil, wordt omgeleid. De omleiding geldt van zaterdagmorgen 12 april 05.00 uur tot en met maandagmorgen 14 april 06.00 uur. Het verkeer moet dan omrijden via de Oostelijke Ringweg. Het verkeer wordt omgeleid vanwege heiwerkzaamheden en reparatiewerkzaamheden aan de weg.


Leestijd: 1 minuut

Maandag 15 december inloopavond nieuwe verkeerssituatie bij Noordzeebrug; Vanaf half januari geluidsoverlast Curaçaostraat en omgeving
Maandag 15 december inloopavond nieuwe verkeerssituatie bij Noordzeebrug; Vanaf half januari geluidsoverlast Curaçaostraat en omgeving

Onlangs bleek de weg bij de Noordzeebrug te zijn verzakt. Dit werd met een spoedreparatie verholpen. Nu wordt de weg uitgebreid gerepareerd. Voor uitgaand stadsverkeer en fietsers is er in deze periode geen omleiding.

Verder beginnen deze week heiwerkzaamheden voor de nieuwe fietstunnel bij de Bedumerweg. Vanaf 14 april zijn er de hele week heiwerkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct bij het bedrijventerrein de Hoogte. Het verkeer en de directe omgeving moeten tot het Paasweekend (19, 20 en 21 april) rekening houden met (geluids)overlast.

De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak rondom de aansluiting Ring Noord/Bedumerweg waarbij er een nieuwe en hogere Noordzeebrug is voorzien. Aanleiding hiervoor is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl.