Bereikbaarheid & Verkeer

Herinrichting Europaweg tijdens Hemelvaart en Pinksteren

De Europaweg ten zuiden van de ringweg krijgt een nieuwe inrichting. Dit zorgt voor afsluitingen tijdens de aankomende weekenden. In het Hemelvaartweekend is de weg dicht voor het verkeer de stad uit. Een week later, in het Pinksterweekend, werken we aan de andere zijde van de weg. Dan kan het verkeer dus niet via de Europaweg de stad in.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Aanpak Ring Zuid/Raymond Bos
Foto: Aanpak Ring Zuid/Raymond Bos

Hemelvaartweekend

Van woensdag 17 mei 20.00 uur tot maandag 22 mei 06.00 uur gaat Combinatie Herepoort de westzijde van de Europaweg definitief inrichten. Het oude asfalt wordt weggehaald en opnieuw aangelegd. Ook worden de verkeersregelinstallaties vernieuwd. De werkzaamheden worden deels ’s nachts verricht. Dit kan geluidshinder veroorzaken.

Voor deze werkzaamheden is niet alleen de westzijde van de Europaweg dicht, maar ook een deel van de Boumaboulevard en de parkeergarage onder de Euroborg. De bedrijven blijven wel bereikbaar.

In het rood de afsluiting van de Europaweg (‘oude A7’) in het Hemelvaartweekend. In het groen de omleidingsroutes. Afbeelding: Aanpak Ring Zuid

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Bornholmstraat, Antwerpenweg, Duinkerkenstraat en de Helperweg. Op het Europapark is de Van Elmptstraat alleen via de Tonkensstraat te bereiken.

De parkeergarage Euroborg is dicht in de nacht van woensdag 17 mei (23.59 uur) op donderdag 18 mei (06.00 uur). En zondag 21 mei (vanaf 05.00 uur) overdag en ’s nachts (tot maandag 22 mei 06.00 uur).

Bezoekers van de Euroborg kunnen op zondag 21 mei parkeren op P2 tegenover de Euroborg. De parkeergarage voor de appartementencomplexen achter de Euroborg (Brander en Stoker) blijft via de Gideonweg bereikbaar.

Pinksterweekend

Van 26 mei tot 30 mei wordt de oostzijde van de Europaweg definitief ingericht. Hiervoor is de oostzijde van de Europaweg afgesloten vanaf de Boumaboulevard tot aan de voormalige Lübeckweg. De bedrijven in de buurt zijn bereikbaar.

Meer info?

Waar kun je als automobilist nog langs? Dat zie je op de kaart Wat is dicht? van Aanpak Ring Zuid en Groningen Bereikbaar.