bereikbaarheid-verkeer

07 jan 2016, 10:10

Groningen krijgt eerste auto’s op waterstof van Stadsbeheer

Groningen krijgt eerste auto’s op waterstof van Stadsbeheer

In Groningen gaan binnenkort mogelijk de eerste auto’s op waterstof rijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om huisvuilauto’s van de gemeente Groningen. Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat de dienst Stadsbeheer van de gemeente Groningen volgende week  ideeën wil presenteren over het rijden op waterstof tijdens een regionaal symposium op het Noorderpoortcollege. Stadsbeheer vindt dat de tijd nu rijp is voor een experiment met het rijden op waterstof, aldus het artikel.

Volgens het artikel wil Gerrit Griffioen, die het gemeentelijk voertuigbeleid in Groningen onder zijn hoede heeft, graag het rijden op waterstof introduceren in de binnenstad van Groningen omdat dat nog prettiger en milieuvriendelijker is dan het rijden op elektriciteit.

“We rijden al vijf jaar met elektrische voertuigen, maar het blijft lastig. Je moet altijd zorgen voor volle accu’s en als dat niet lukt blijven ze staat. Daardoor maken onze medewerkers er met samengeknepen billen gebruik van. Met waterstof hebben ze altijd stroom.’.

Volgens Griffioen is bijna iedereen wel overtuigd van het voordeel van rijden op waterstof, maar zit iedereen op elkaar te wachten. Daarom stelt hij voor dat Groningen dan maar het voortouw moet nemen. Tijdens het symposium hoopt hij andere overheden te informeren en te enthousiasmeren voor een proef met het rijden op waterstof.