bereikbaarheid-verkeer

01 nov 2015, 12:12

Groningen heeft nu eerste “Fietsecoduct”: oostelijke ringweg maandagmorgen weer open

Groningen heeft nu eerste “Fietsecoduct”: oostelijke ringweg maandagmorgen weer open

Onder grote publieke belangstelling is er gisteren over de oostelijke ringweg een nieuw viaduct geplaatst. Het viaduct krijgt straks behalve een fiets- en voetpad ook een ruime groene strook, zodat dieren daar dan met name ’s nachts gebruik van kunnen maken. In verband met de werkzaamheden is de oostelijke ringweg tot maandagmorgen afgesloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het fietsecoduct ‘Stadsweg’ werd gistermiddag onder grote publieke belangstelling ingehesen en ingereden.

 

De Oostelijke Ringweg blijft in verband met de werkzaamheden vandaag, zondag, en nog tot maandagochtend 06.00 uur afgesloten tussen de Rijksweg (N360) en Lewenborg. Dit heeft te maken met afrondende werkzaamheden. 

 

 Zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur was de omgeving uitgenodigd om op de Ringweg het spectakel te aanschouwen. De belangstellenden kregen een drankje en een broodje knackworst aangeboden.

 

Fietsbrug vanaf medio november in gebruik 


Het is voor fietsers/voetgangers helaas nog niet mogelijk om  direct van het nieuwe fietsecoduct gebruik te maken. Eerst vinden nog wat afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat dit vanaf uiterlijk 20 november wel mogelijk zal zijn. In de tussentijd dienen fietsers en voetgangers - afhankelijk van hun bestemming -  gebruik te te maken van de route via de Rijksweg (N360).