bereikbaarheid-verkeer

06 jul 2018, 10:10

VIDEO: Groningen heeft er nieuwe P+R bij: Meerstad - mét fietskluizen

Groningen heeft er aan de noordkant van de stad een nieuwe P+R bij: Meerstad. Hier kunnen automobilisten die vanaf het of oosten naar Groningen rijden hun auto parkeren. Vervolgens kunnen ze met bus of fiets naar het centrum van de stad. Het is de zesde P+R in Groningen. Bijzonder is dat er ook kluisjes zijn om ’s nachts je fiets te parkeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De P+R Meerstad aan de Driebondsweg werd officieel geopend door gedeputeerde Fleur Gräper en wethouder Paul de Rook, voorzitter van ‘Groningen Bereikbaar’.

 

Ook Wim van de Pol, lid College van Bestuur van het Noorderpoort was aanwezig. Er staat namelijk ook een afsluitbare fietsenstalling voor bedrijven op het terrein en het Noorderpoort is daarvan de eerste huurder.

 

De P+R is sinds enige tijd al in gebruik. Omdat de hinder door werkzaamheden aan weg en spoor in Groningen de komende tijd toeneemt, is het goed voor de bereikbaarheid van de stad dat automobilisten uit de regio ten oosten van de stad het terrein goed weten te vinden. Inmiddels hebben al veel forenzen uit de hele regio de nieuwe P+R inmiddels ontdekt en gebruiken die als overstappunt op de bus of fiets.