Bereikbaarheid & Verkeer

Groningen Bereikbaar checkt bandenspanning gratis op P+R Leek

Groningen Bereikbaar voert op 9 mei gratis een bandenspanningscheck uit op P+R Leek. Zo’n check schiet er bij veel automobilisten vaak bij in volgens Groningen Bereikbaar. Daarom helpen zij autobezitters graag een handje.


Leestijd: 1 minuut

Groningen Bereikbaar checkt bandenspanning gratis op P+R Leek
Groningen Bereikbaar checkt bandenspanning gratis op P+R Leek

Banden op de juiste spanning zorgen voor een minder brandstofverbruik, kortere remweg en minder CO2-uistoot. Misschien heb je geluk met een auto die zelf aangeeft wanneer de spanning te laag is, maar veel mensen moeten dit toch echt zelf controleren. En áls de spanning te laag is, moet deze ook weer worden bijgevuld.

Gratis check
Parkeer je dinsdag 9 mei op P+R Leek? Dan wordt jou een gratis bandenspanningscheck aangeboden. Na de check worden je banden ook nog op de juiste spanning gebracht. Dit kan allemaal terwijl jij al lekker in de bus zit. Bij terugkomst op de P+R vind je een kaartje met de resultaten onder je ruitenwisser.

Liever niet? Geen probleem, er wordt nooit zonder toestemming aan je auto gezeten.

P+R Leek
Op dinsdag 9 mei staat Groningen Bereikbaar 's ochtends vroeg op P+R Leek. Deze P+R ligt langs de A7 richting Groningen. Er is plek voor 200 auto's en er rijdt regelmatig een bus richting Groningen. Bekijk de dienstregeling op de website van Qbuzz.

Checken loont
De meeste mensen rijden rond met onderspanning in hun banden. In november voerde Groningen Bereikbaar ook deze Band op Spanning-actie uit in Groningen en toen had zelfs 87 procent van de gecontroleerde auto’s onderspanning. Ook is bij acht procent van de gecontroleerde auto's een vermoedelijke lekke band gevonden. Het loont dus om je banden te laten checken.

Foto: Groningen Bereikbaar