bereikbaarheid-verkeer

17 jul 2018, 09:09

Week lang gratis e-bike voor forens die files wil omzeilen

Week lang gratis e-bike voor forens die files wil omzeilen

Automobilisten die voor hun werk van en naar Groningen reizen kunnen vanaf vandaag een week lang gratis een e-bike of speed pedelec proberen. De actie is een initiatief van Groningen Bereikbaar om forenzen het gemak van de e-bike ten opzichte van de auto te laten ervaren. Met de fiets kunnen ze de drukke spits mijden en zijn ze ook nog eens gezond en duurzaam bezig.  

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de spits is het vaak druk op de weg. Bovendien kunnen de werkzaamheden aan weg en spoor de komende jaren zorgen voor verkeershinder. Volgens Groningen Bereikbaar is een afstand tot 20 kilometer goed te overbruggen met een e-bike. Vanaf bijvoorbeeld Zuidhorn, Bedum, of Ten Boer is het dan zo'n half uur fietsen naar de binnenstad van Groningen. Met een speed pedelec gaat dit nóg sneller.

Bijkomend voordeel is dat het gezonder, voordeliger en duurzamer is. "Geen fileleed meer en opgeladen aankomen op het werk", aldus Groningen Bereikbaar.

Gratis e-bike voor een week

De actie is in het leven geroepen omdat gebleken is mensen niet zomaar de auto laten staan. Op deze manier kunnen medewerkers op een makkelijke manier kennismaken met de elektrische fiets.

Het reserveren van de e-bike of speed pedelec voor een week is gratis en kan heel eenvoudig op groningenbereikbaar.nl/e-bike.

Iedereen die in Groningen werkt en normaal de auto gebruikt, kan meedoen aan de actie. Na reservering voor een gekozen periode zijn de fietsen op te halen bij Egberts Premium Store in Groningen.

Werkgevers doen mee aan de actie

Een aantal van de bij Groningen Bereikbaar aangesloten werkgevers doet ook mee aan een variant op de actie. Zij stellen zelf e-bikes en soms speed pedelecs beschikbaar om te laten proberen door medewerkers. Deze zijn op de werklocatie af te halen.

Alle actiematerialen zoals flyers en afbeeldingen zijn te downloaden via de toolkit van Groningen Bereikbaar op groningenbereikbaar.nl/toolkit.