Bereikbaarheid & Verkeer

GroenLinks: Snelle fietsroute naar Bedum minimaal veertien maanden te laat

De fractie van GroenLinks in Provinciale Staten van Groningen is teleurgesteld in de komst van een snelle fietsverbinding tussen Bedum en Groningen. Deze kan meer dan een jaar lang niet gebruikt worden, althans slechts voor de helft. De fractie heeft nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.


Leestijd: 1 minuut

Volgens een provinciale mededeling in het Dagblad van het Noorden van 3 mei jl. is de fietsroute vanuit Groningen naar Bedum ter hoogte van het viaduct van de Oostelijke ringweg afgesloten tussen mei 2014 en november 2015.

Fietsers moeten die periode omrijden via de wijken Beijum en De Hunze. Daarnaast wordt er gewerkt aan de vervanging van de Noordzeebrug en volgens de website van Ringgroningen.nl is de brug vanaf oktober 2014 tot juli 2015 afgesloten voor fietsers.

“Dat zou betekenen dat er nog een hindernis bijkomt in de Fietsroute-Plus tussen Groningen en Bedum, tenzij hier nog een alternatief wordt gevonden, zoals een tijdelijke veerpont. Dit alles samen betekent dat de onlangs geopende snelle fietsroute naar Bedum minimaal 14 maanden voor de helft niet gebruikt kan worden. Dat terwijl aanleg van de fietsroute miljoenen euro's heeft gekost.”, aldus Harrie Miedema, lid van de GroenLinks Statenfractie.