Bereikbaarheid & Verkeer

Fotoactie 'Wie Wint'er' van Groningen Bereikbaar start

Fietsers in Groningen kunnen ook deze winter weer in de prijzen vallen door mee te doen met de fotoactie ‘Wie Wint’er’ van Groningen Berie. Vanaf 16 januari tot en met 8 februari kun je een winterse fietsfoto opsturen naar Groningen Bereikbaar via de website of social media. De foto’s worden beoordeeld door een jury en de drie beste foto’s krijgen een prijs.


Leestijd: 1 minuut

David Vroom
David Vroom

Een bevroren slootje, sneeuw op takken van de bomen en wintervogels in een natuurgebied. Fietsend de winter door gaan levert mooie plaatjes op. Het enige wat je hoeft te doen is af te stappen en het winterse fietsgevoel in beeld vast te leggen. Je doet niet alleen mee voor de mooie plaatjes, maar je kunt ook prijzen winnen.  

Stap af en leg vast

Deelnemers kunnen hun foto delen via www.groningenbereikbaar.nl/winteractie. Ook is het mogelijk de foto als reactie te plaatsen onder het social mediabericht van Groningen Bereikbaar. Deelnemen kan tot en met 8 februari. Daarna beslist de jury welke fietsers in de prijzen vallen. De winnaars ontvangen een waardebon van een lokale fietshandelaar t.w.v. 100,- euro, een bon van Fotofabriek t.w.v. 50,- euro óf een fietsverrassingspakket. 

Fiets de winter door

Groningen Bereikbaar roept fietsers op om ook in de winter te blijven fietsen, als dat kan. De winterse fietsfoto’s stimuleren anderen om ook de fiets te pakken naar hun werk of school. In de winter pakken meer mensen de auto en is het vaak drukker op de weg. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan de weg, wat voor verkeershinder kan zorgen. Voor de kortere reisafstand is de fiets dan vaak een goed alternatief voor de auto. 

foto: David Vroom.