Bereikbaarheid & Verkeer

Extra treinen en bussen tijdens Operatie Ring Zuid

Arriva, NS en Qbuzz zetten tijdens Operatie Ring Zuid extra treinen en bussen in rondom Groningen. Daarmee kunnen meer mensen met het openbaar vervoer reizen in de komende periode.


Leestijd: 2 minuten

Foto | Arriva
Foto | Arriva

Op vrijdagavond 22 maart start Operatie Ring Zuid. Door deze grote werkzaamheden aan het Julianaplein en de zuidelijke ringweg van Groningen, wordt veel verkeersdrukte op de weg verwacht. Om te voorkomen dat het verkeer volledig vastloopt moeten er tussen eind maart en begin september elke dag 80.000 minder auto’s op de wegen in en om Groningen rijden (20% van het verkeer). Groningen Bereikbaar doet daarom de oproep om de auto zoveel mogelijk te laten staan en te reizen met de fiets of openbaar vervoer.

Extra stop in Zuidhorn met de sneltrein Leeuwarden – Groningen

De sneltrein tussen Leeuwarden en Groningen stopt extra in Zuidhorn op werkdagen tijdens de ochtend- en middagspits. Tijdens de ochtendspits wordt daarom in deze periode vanuit Leeuwarden vier keer gestopt in Zuidhorn. En wordt er tijdens de middagspits vanuit Groningen vier keer gestopt in Zuidhorn.

Automobilisten kunnen door deze extra stop in Zuidhorn de auto parkeren bij de P+R in Zuidhorn en met de trein verder reizen naar Groningen. Door de extra stop in Zuidhorn zijn de aankomst- en/of vertrektijden aangepast op deze ritten. Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op www.arriva.nl/dienstregeling.

Extra trein tussen Assen en Groningen in de spits

Tussen Assen en Groningen rijdt NS in de ochtend- en avondspits op maandag tot en met donderdag een extra trein, waardoor reizigers zes keer per uur tussen Assen en Groningen kunnen reizen. Vanaf station Groningen kunnen reizigers ook een OV-fiets huren of gebruik maken van een OV-e-bike om van en naar hun werk te komen. NS adviseert reizigers om voor vertrek de NS Reisplanner te raadplegen.

Extra bussen vanaf de P+R’s en nieuwe dienstregeling Qbuzz

Ook Qbuzz zorgt voor meer bussen in de spits: vanaf de vijf P+R-terreinen in de stad rijden tijdens de ochtend- én avondspits extra bussen. En ook vanaf het station in Zuidhorn rijden er vanaf 31 maart tijdelijk meer bussen dan normaal. Daarnaast heeft Qbuzz een aangepaste dienstregeling vanaf 31 maart die beter bestand is tegen mogelijke vertragingen op de weg.

Check voor vertrek

De wijzigingen in de dienstregeling van Arriva, NS en Qbuzz zijn opgenomen in de reisplanners op websites of in de apps. Check voor vertrek wat er gewijzigd is in jouw reisadvies.