Bereikbaarheid & Verkeer

Snelle E-bike moet Groningse scholieren uit overvolle bussen lokken

De bussen in Groningen worden steeds maar voller. De organisatie “Beter Benutten” heeft daarom een plan bedacht om Groningse scholieren een e-bike uit te laten proberen, om daarmee naar school te gaan. Daardoor kunnen de leerlingen lekker in de frisse lucht van school naar huis, en andersom, en komen er in de bussen plaatsen vrij.


Leestijd: 1 minuut

Ook thuiswerkers kunnen nu gratis een week lang een e-bike testen
Ook thuiswerkers kunnen nu gratis een week lang een e-bike testen

Twintig scholieren van het Augustinus College en het Wessel Gansfortcollege krijgen maandag een e-bike. Het is een proef om te kijken of de scholieren dan niet meer met de bus gaan.

De proef is een initiatief van Beter Benutten, waarin het bedrijfsleven, de regio Groningen-Assen en het Rijk kijken naar projecten die ervoor zorgen dat de huidige wegen en het openbaar vervoer beter wordt benut.

Twintig scholieren die verder dan 6 kilometer van hun school wonen, kunnen de e-bike een tijdje uitproberen. Het project moet er toe leiden dat uiteindelijk minder scholieren de overvolle bussen gebruiken als vervoersmiddel.

Beter Benutten wil verder het aantal files terugbrengen en het gebruik van de trein toejuichen. Dat is vooral nodig als er straks veel verkeershinder is tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe zuidelijke ringweg.