Bereikbaarheid & Verkeer

B&W Groningen willen snelheid verkeer Vechtstraat verlagen

B&W van Groningen willen aanvullende maatregelen nemen om de snelheid van het verkeer in de Vechtstraat te verlagen.


Leestijd: 1 minuut

B&W Groningen willen snelheid verkeer Vechtstraat verlagen
B&W Groningen willen snelheid verkeer Vechtstraat verlagen

De Vechtstraat kent een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Uit eerder onderzoek bleek dat alleen deze snelheidsbeperking in sommige straten niet voldoende is. Daarom vraagt het college een krediet van 410.000 euro aan de gemeenteraad voor extra maatregelen.

De bedoeling is om de weg te versmallen. Daarnaast komen er verhoogde kruisingen. Deze verhoogde kruisingen en de parkeervakken krijgen een bestrating van klinkers. B&W willen het plan vanaf april uitvoeren. De werkzaamheden vinden niet allemaal tegelijk plaats om de overlast te beperken.

Weerstand

In 2012 stelde het toenmalige college al een herinrichtingsplan voor de Vechtstraat vast. Dat werd door de hoge kosten niet in praktijk gebracht. Uitvoering van een goedkoper alternatief stuitte op weerstand van bewoners en ondernemers. Nu willen B&W het oorspronkelijke plan uitvoeren met enkele kleine wijzigingen. Zo is waar mogelijk rekening gehouden met de wensen die bewoners en ondernemers uit de Vechtstraat en Geulstraat eerder naar voren hebben gebracht.

Andere knelpunten


De herinrichting van drie andere knelpunten waar automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid van 30 kilometer hielden, is ondertussen afgerond. Het gaat om de Haydnlaan/Troelstralaan, Floresstraat en Engelbert/Middelbert.