bereikbaarheid-verkeer

04 nov 2015, 10:10

Alles over Station Europapark – een van de mooiste nieuwe gebouwen van Groningen - in video van OOG TV

Groningen heeft er sinds enige tijd een schitterend station bij, tussen het Europapark en Helpman. Dit gebouw wordt ook zeer gewaardeerd door veel Stadjers, zo bleek tijdens een recente Dag van de Architectuur. Voor de stadsomroep OOG TV was het een aanleiding tot een uitvoerige reportage over dit nieuw Groningse station, waar binnenkort een vierde perron bij komt. Het gaat om een aflevering in het kader van een serie van Margriet Westerhof en Hendrik Jan van Telgen over de bereikbaarheid van Groningen, “Komen en Gaan”.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Aflevering 16 van Komen &Gaan gaat over het Station Europapark. Het station dat in 2013 de prijs voor mooiste gebouw kreeg tijdens de dag van de architectuur. Stedenbouwkundige en landschapsarchitecte Lynke Koopal van de Gemeente Groningen vertelt over de totstandkoming van de bouw van het station en hoe perron, buitenruimte en omgeving met elkaar samenhangen.

 

En projectleider Mark van Maanen over het vierde spoor dat erbij komt, wat er gaat veranderen aan het station en over de effecten die het station heeft op de bedrijvigheid in het Europapark.