Bereikbaarheid & Verkeer

Aanpak ring zuid: wat de familie Lesteluhu uit De Wijert van de plannen vindt

Wat vinden omwonenden van de zuidelijke ringweg van alle plannen om deze belangrijke verkeersader op te knappen? En vooral: wat betekent dit voor de straat waarin zij wonen? Om te weten te komen wat de bewoners vinden van de plannen is er op de website www.aanpakringzuid.nl sinds enige tijd de rubriek: ‘Bij U in de straat’. Daarin wordt per straat uitgelegd wat er allemaal gaat veranderen. Deze keer is de Van Eedenstraat  in De Wijert-Noord aan de beurt. De verslaggever zocht de bewoners op en trof deze keer Zus en Amath Lesteluhu aan in hun woning in de Van Eedenstraat. Wat vinden zij van de plannen???


Leestijd: 1 minuut

Aanpak ring zuid: wat de familie Lesteluhu uit De Wijert van de plannen vindt
Aanpak ring zuid: wat de familie Lesteluhu uit De Wijert van de plannen vindt

Zus en Amath Lesteluhu wonen al zo’n 50 jaar in de Van Eedenstraat. Als ze uit hun raam kijken, dan zien ze in de verte de zuidelijke ringweg. Natuurlijk hebben ze zich verdiept in de plannen. “We zijn het er niet mee eens, maar we laten het maar op ons afkomen”, zegt Zus Lesteluhu.

In de plannen komt er vlak bij de Van Eedenstraat een afrit van de A28. Zus en Amath zullen daar zelf niet zoveel last van hebben. “We hebben de woningcorporatie al langs gehad en we krijgen allemaal nieuwe ramen. Geluidsoverlast hebben we dus niet. Maar voor de mensen verderop is het wel vervelend, want die hebben de auto’s straks bijna in hun tuin rijden”, zegt Zus. “Bovendien schijnt het verkeer bij ons in de buurt toe te nemen.”

Samen bezochten ze regelmatig bijeenkomsten. “Het is goed om uitleg te krijgen over de plannen”, vindt Zus. “Je kunt er spreken met de woningcorporatie en we hebben zelfs eens een longarts op bezoek gehad.”

“Er verdwijnt ontzettend veel groen. Ze gaan allemaal bomen omkappen. We hadden een ontzettend mooi paadje langs de ringweg, waar we bijna dagelijks gingen wandelen. Er lopen daar ook veel buurtbewoners met een hond. Het zou heel erg jammer zijn als dat paadje verdwijnt. Bovendien komt de afrit ook vlakbij een voetbalkooi. Al die uitlaatstoffen zijn dus ontzettend ongezond voor de kinderen die er elke dag spelen.”

Zus en Amath vragen zich ook af hoe ze nu straks het snelst de stad in kunnen komen. “We gaan altijd lopend de stad in en met alle veranderingen moeten we een veel langere route lopen. Zonde! We moeten nog maar eens goed kijken, wat straks de snelste route is.”

Het vervolg van het interview, en enkele inhoudelijke reacties er op, zijn te lezen op:

http://aanpakringzuid.nl/actueel/actueel/bij-u-de-straat-van-eedenstraat