Zeldzame nederlaag voor Donar; Den Bosch in eigen huis met 84-73 te sterk

Donar is voor het eerst sinds 6 november vorig jaar weer tegen een competitienederlaag aangelopen. In Den Bosch verloren de Groningers donderdagavond met 84-73 van New Heroes Basketball. Halverwege stond Donar met 40-35 achter. Ondanks het verlies blijft Donar royaal koploper met 42 punten uit 23 duels.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Begin november verloor Donar met 76-74 van Landstede Basketbal uit Zwolle. De ploeg van coach Erik Braal begon nog voortvarend in de Maaspoort en kwam met 17-7 voor, maar de kentering kwam al vrij snel. De thuisploeg ging beter verdedigen en stond na de eerste tien minuten met 23-22 voor. De gasten voelden zich duidelijk minder op hun gemak dan normaal. De dominantie ontbrak en voor de pauze kon een achterstand van tien punten nog wel gehalveerd worden; 40-35.

Het werd nog 40-39, maar daarna liep de lucht langzaam uit de bal. Snel werd duidelijk dat een goed resultaat er niet in zat. De thuisploeg was eenvoudig scherper en gretiger om te willen winnen. De achterstand liep op een gegeven moment zelf op naar bijna twintig punten. Dat kon nog iets ingeperkt worden. Na vier keer tien minuten stond er een 84-73 nederlaag op het bord. Onverwacht, maar wel een waarschuwing richting de play-offs. Den Bosch onder leiding van marketeer Bob van Oosterhout heeft zich de afgelopen maanden nadrukkelijk versterkt. Ze staan weliswaar vierde in de competitie, maar het lijkt er op dat de Brabanders steeds meer een ploeg wordt om rekening mee te houden.

Chase Fieler was topscorer met 24 punten. Donar speelt pas volgende week zaterdag weer. In Amsterdam is Apollo dan de tegenstander.