Sport

FC Groningen komt na 3-0 winst steeds dichterbij directe promotie

De spanning neemt voor FC Groningen per speelronde toe. Na de 3-0 thuiswinst op SC Cambuur en het puntverlies van koploper Willem II en nummer twee Roda JC klontert de top drie steeds verder in elkaar. Met nog drie speelrondes te gaan is FC Groningen nog maar één punt verwijderd van een directe promotieplaats.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen speelde zaterdag in een volle Euroborg
FC Groningen speelde zaterdag in een volle Euroborg

In de wetenschap dat Willem II in Maastricht ternauwernood een punt veilig had gesteld bij MVV en dat een dag eerder Roda JC thuis niet verder kwam dan 1-1 speelde de FC een wervelende eerste helft tegen Cambuur. Tot uitdrukking gebracht met twee treffers.

Marvin Peersman opende na ruim twintig minuten uit een hoekschop koppend de score. Tien minuten later was Thom van Bergen overtuigend door een individuele actie af te ronden. Zijn achtste seizoentreffer alweer. De tweede helft was iets minder. Het tempo lag iets lager waardoor de gasten het organisatorisch iets beter op orde hadden.

Twintig minuten voor tijd kreeg doelman Hidde Jurjus rood. De keeper kwam zijn doel uit en toucheerde Milan Smit heel lichtjes. Scheidsrechter Blank gaf na lang aarzelen de rode prent. Zwaar overdreven, maar het feit lag er wel. FC Groningen gaat in beroep, om Jurjus vrijdag onder de lat te hebben in de topper tegen de koploper. In de slotfase maakte Romano Postema nog zijn achttiende treffer.

FC Groningen speelt nog uit tegen Willem II en Telstar en rondt op vrijdagavond 10 mei thuis af tegen Roda JC. Drie keer winnen betekent sowieso directe promotie, maar dat is met duels tegen de nummers één en twee gemakkelijker gezegd dan gedaan. Roda gaat verder nog op bezoek bij Jong Ajax en speelt thuis tegen SC Cambuur. Willem II speelt nog uit tegen FC Dordrecht en sluit af met een thuisduel tegen Telstar.

Zo gaat de Keuken Kampioen Divisie naar een geweldige ontknoping waarbij zowel Groningen, Willem II en Roda JC het in eigen hand hebben. Maar dat lootje kunnen ze niet alle drie trekken gezien de onderlinge ontmoetingen die nog komen. Wie het wordt mag het zeggen.