Sport

Taekwon-Do school Sung Zang bestaat tien jaar; zaterdag bijzondere trainingsmiddag

In 2007 richtten broer en zus Martijn en Jantien Lindeboom een nieuwe Taekwon-Do school op: Sung Zang in Helpman, Groningen. Nu bestaat de school tien jaar en zijn er meerdere locaties. Het feest wordt gevierd, op 10 december in de Violenstraat in Groningen, met een bijzondere trainingsmiddag en een aansluitende borrel.


Leestijd: 1 minuut

Taekwon-Do school Sung Zang bestaat tien jaar; zaterdag bijzondere trainingsmiddag
Taekwon-Do school Sung Zang bestaat tien jaar; zaterdag bijzondere trainingsmiddag

Na een succesvolle cursus met de titel ‘Dit is Taekwon-Do!’ in het najaar van 2007 werden zo’n zestig cursisten (jeugd en volwassenen) lid van de nieuwe school. Daarmee was Sung Zang, dat fysieke en mentale groei betekent in het Koreaans, in een klap een volwaardige school. In de jaren die volgden, groeide de school van één avond naar twee en uiteindelijk vijf trainingsdagen en werden de leerlingen opgeleid van witte band richting de zwarte.

In 2013 was het de beurt aan de eerste lichting van drie zwarte banders: vader en zoon Martin en Erik de Vries en Annika Houkes (alle drie trainen ook nu nog). Dat zelfde jaar haalde hoofdtrainer Martijn Lindeboom de zesde dan. Martin en Erik startten later dat jaar een filiaal van Sung Zang in Aduard, waar hun eigen leerlingen zich inmiddels ook aan het voorbereiden zijn op de zwarte band. Martin en Annika hebben in 2017 de derde dan gehaald en de teller van zelf opgeleide zwarte bandhouders staat inmiddels op twaalf. Door de jaren heen zijn er ook vele toernooien gespeeld en vele prijzen en nationale titels binnengesleept.

Op 10 december viert Sung Zang het tienjarig bestaan met een serie workshops en trainingen in de gymzalen aan de Violenstraat 4 in het centrum van Groningen. De middag start om 13.30 uur en is open voor alle leden en oudleden van Sung Zang.