Sport

FC Groningen trainer Erwin van de Looi gaat met Ajax-opstelling duel aan met SC Cambuur

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen betreurt het dat er in de transferperiode geen direct inzetbare vervangers konden worden gehaald voor vertrokken spelers als Filip Kostic. Hij zegt dat aan de vooravond van de derby tegen SC Cambuur. Hij wil de Leeuwarders in dezelfde opstelling bestrijden als waar Ajax mee werd verslagen.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen trainer Erwin van de Looi gaat met Ajax-opstelling duel aan met SC Cambuur
FC Groningen trainer Erwin van de Looi gaat met Ajax-opstelling duel aan met SC Cambuur

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi hoopte tijdens het slot van de transferperiode tevergeefs op versterkingen voor zijn ploeg.

Dat lukte niet en dus kijkt de trainer met gemengde gevoelens terug op de transferperiode. Dat zegt de trainer op de website van FC Groningen in de voorbeschouwing op het duel van zijn club met SC Cambuur.

Van de Looi was blij dat Tjaronn Chery, Eric Botteghin en Michael de Leeuw voor de club behouden bleven, maar was teleurgesteld dat er geen direct inzetbare vervangers konden worden gehaald voor de vertrokken spelers Filip Kostic en Stefano Magnasco.

Nieuwkomer Mimoun Mahi ziet Van de Looi als een speler voor de toekomst. “Maar we hadden ook nog graag twee spelers aan de selectie toegevoegd, die voor directe kwaliteit en concurrentie konden zorgen”, aldus Van de Looi.

Geen verwijten

Volgens Van de Looi is zijn teleurstelling niet verwijtbaar naar wie dan ook binnen de club. “We hebben de beslissingen samen genomen en goed afgewogen. Je moet geen spelers halen om het halen. Daarnaast ben ik tevreden over de kern van de spelersgroep, er staat een goede groep”, aldus de trainer.

De verwachting is dat FC Groningen zondag in en tegen Cambuur met dezelfde basisopstelling begint als twee weken geleden tegen Ajax. Dat duel wonnen de Groningers met 2-0. De Groningers kunnen in ieder geval niet beschikken over Lorenzo Burnet, Hilal Ben Moussa, Martijn van der Laan, Henk Bos en Nick Bakker.

Topper

Het duel tussen SC Cambuur (4e) en FC Groningen (2e) is een echte topper, want beide clubs staan momenteel in de top van de Eredivisie.

www.fcgroningen.nl )