FC Groningen moet blijven oppassen; na 1-1 in Heerenveen nog niet veilig

Met nog vier speelronden te gaan is FC Groningen nog steeds niet veilig. De staartploegen beginnen zich te roeren en daar heeft de FC rekening mee te houden. Zelf speelde het zondag in Friesland met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. Tom van Weert kopte tien minuten na rust de gelijkmaker, zijn negende van het seizoen, binnen. FC Groningen staat dertiende in de Eredivisie met 30 punten uit evenzovele wedstrijden.

FC Groningen vraagt werktijdverkorting aan

De ploeg van scheidend trainer Ernest Faber kon qua prestatie niet aanhaken bij de uitstekende wedstrijd van afgelopen weekend tegen Ajax. Sterker nog, zeker voor de pauze, was sprake van een zouteloze derby. De vonken spatten er absoluut niet vanaf en dat was teleurstellend. Na ruim een half uur spelen nam de thuisclub de leiding via Michel Vlap. Groningen kreeg verdedigend de bal niet weg en Vlap schoot met een geplaatst schot raak. De gelijkmaker was verdiend en over negentig minuten gezien paste een gelijkspel het beste bij het spelbeeld. Een duel waarbij niemand op het puntje van de stoel belandde. Of het moeten de momenten van Van Weert geweest zijn.

Na de gelijkmaker, hij kopte een voorzet van Mimoun Mahi uitstekend binnen, trof hij de paal en schoot nog een keer knalhard in. Op dat moment voorkwam doelman Hansen erger. Een overwinning zou Groningen een stapje verder in veilige haven gebracht hebben. Door de zeges van Roda JC NAC Breda en Sparta Rotterdam is het onderin verder in elkaar geschoven. Willem II en NAC Breda hebben 30 punten. Roda JC, won voor de derde keer op rij, heeft nu 26 en Sparta Rotterdam heeft 24. FC Twente is laatste met 24 punten. Komende zondag staat FC Groningen – Roda JC op het programma. Een cruciale wedstrijd. Bij winst is de FC wel ongeveer veilig, maar bij ieder ander resultaat blijft het spannend.

Vervolgens moet FC Groningen nog op bezoek bij FC Utrecht en PSV op de slotdag. Daar tussendoor komt Excelsior nog naar het NoordLease Stadion. PSV is dan waarschijnlijk al kampioen, maar het is voor de groenwitten niet te hopen dat het tot de laatste speelronde spannend blijft.