FC Groningen kan thuis weer niet winnen; al tien punten afgegeven in vier duels

FC Groningen deed er zaterdagavond in de tweede helft alles aan om de eerste thuiszege van het seizoen te begroeten, maar het bleef 0-0 in het NoordLease Stadion tegen Heracles Almelo. Voor de pauze was er helemaal niks te genieten. Na de rust werd het beter, maar doelpunten bleven uit. FC Groningen staat nu twaalfde in de Eredivisie met zes punten uit zeven wedstrijden.

Finale Gezond Scoren 2016; FC Groningen sluit gezondheidsproject af

Trainer Ernest Faber liet na afloop weten dat zijn ploeg meedogenlozer moet zijn in de afronding. Dat was dan vooral van toepassing op de tweede helft, want in de eerste helft was er bijzonder weinig te beleven. Slechts een dikke 18.000 toeschouwers hadden de weg naar de wedstrijd weten te vinden, maar het eerste bedrijf hielp niet echt mee qua klantenbinding. Na rust kwam er meer vuur in de wedstrijd. Vooral Bryan Linssen probeerde zich te onderscheiden om eindelijk weer een keer te scoren, maar de Limburger slaagde er niet in.

Zo bleef het 0-0, waarmee de FC wel voor de vierde keer op rij ongeslagen bleef. Daar staat tegenover dat na thuisnederlagen tegen Feyenoord, FC Twente en een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam inmiddels tien van de twaalf punten aan de tegenstander moest laten. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers hebben vier punten meer, dus als FC Groningen wat wil dan zouden eigenlijk drie punten gepakt moeten worden in het Gelredome.