Sport

Donar in Europees verband onderuit; Franse topploeg BCM Gravelines met 79-70 te sterk

De basketballers van Donar zijn de strijd in de FIBA Europe Cup begonnen met een 79-70 nederlaag in de thuiswedstrijd BCM Gravelines uit Duinkerken. De 2.425 toeschouwers zagen een strijdbaar Donar, maar de Fransen beschikken over een beduidend hoger budget dan de Groningers. Donar stond halverwege met 38-35 achter.


Leestijd: 1 minuut

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar
Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

En dan te bedenken dat Gravelines slecht gestart is in de competitie en na de eerste competitierondes onderin bungelt. Coach Erik Braal had te maken met een gemankeerde ploeg. Arvin Slagter, Jason Dourisseau en Bas Veenstra waren wegens blessures niet inzetbaar, waardoor sprake was van een smalle rotatie. Zo moest Lance Jeter bijna de hele wedstrijd spelen en moest Braal zo her en der noodgedwongen improviseren. Donar kon het lange tijd bijbenen en zat halverwege met een nadelige marge van slechts drie punten nog goed in de wedstrijd.

In het derde kwart leek het verschil gemaakt, maar Donar slaagde erin om van een 51-44 achterstand nog een keer terug te komen. Via Sjoerd Koopmans werd het 53-56. Verder kwam het niet. Daarna konden de gasten weer een grotere voorsprong bewerkstelligen hetgeen voldoende was om de zege mee naar huis te nemen. Kijkend naar de kwartstanden: 16-17, 19-21, 18-22 en 17-19. Het gaf aan dat het verschil niet heel groot was, maar wel zodanig dat een overwinning er niet in zat.

Lance Jeter en Drago Pasalic waren beiden met 21 punten topscorer. Volgende week dinsdag wacht in Hasselt de volgende volgende Europese opponent. Limburg LTD is dan de tegenstander. Voor de competitie wacht zondagavond in MartiniPlaza om 17.30 uur de derby tegen Aris Leeuwarden.