Sport

Deelnemersveld 21ste Holland Nordic Basketball Tournament compleet; jeugdtoernooi tijdens Pasen in Sporthal Vinkhuizen

Het deelnemersveld van het 21ste Holland Nordic Basketball Tournament, het evenement dat van 25 t/m 28 maart in Sporthal Vinkhuizen te Groningen afgewerkt wordt, is compleet. Er doen deze editie acht internationale topteams uit heel Europa mee. Donar, dat met het Dutch Talent League team op dit ogenblik de laatste positie in de nationale competitie inneemt, is gastheer.


Leestijd: 1 minuut

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk
Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

CEZ Nymburk uit Tsjechië, de winnaar van editie HNBT 2014, maakt ook dit jaar een goede kans de wisselbeker mee te mogen nemen. De concurrentie bestaat onder andere uit de Sabonis basketball school uit Litouwen. Een ander bekend team op het HNBT is KK Jance uit Ljubljana in Slovenië. Twee jaar geleden maakten zij een uitstekende indruk. Itchen Basketball Academy uit Southampton is een topteam uit Engeland, juist in de halve finale play-offs uitgeschakeld voor de landstitel. Uit Bosnië-Herzegovina komt OKK Sloboda Tuzla. Sloboda heeft o.a. een Bosnisch jeugdinternational op het roster en doet het uitstekend in de nationale competitie. Voor het eerst sinds lange tijd stuurt België een team, namelijk BT Hasselt. Dit team is aan het toernooi toegevoegd op advies van oud-Donar coach Ivica Skelin. Hamburg kent het sterke jeugdteam van de Piraten. Dit team uit de divisie Noordwest van de NBBL en speelt daar nu in de play-offs.

Naast het hoofdtoernooi worden ook jeugd clinics en coach clinics georganiseerd. De jeugdclinics vinden plaats op goede vrijdag 25 maart en de coach clinics op zaterdag 26 maart om 10:00 uur. Hier zullen onder andere de coaches Erik Braal en Meindert van Veen aanwezig zijn. Ook deze editie van het HNBT wordt spectaculair gelardeerd met de inmiddels traditionele dunkcontest en 3-point shoot-out op zondagavond 27 maart. Met dit alles heeft de organisatie voor de liefhebbers van jeugdbasketbal weer een aantrekkelijk programma neergezet.