uitgaan

04 apr 2018, 09:09

Walking Football bij Amicitia VMC in Groningen-Zuid

Walking Football bij Amicitia VMC in Groningen-Zuid

Dinsdag 17 april start bij Amicitia VMC op Sportpark Coendersborg Walking Football, voor mannen die wat ouder worden. Aan de eerste wedstrijd die 's morgens om elf uur begint wordt meegewerkt door de Oldstars van FC Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Walking Football bestaat al enkele jaren en FC Groningen is in de noordelijke Regio als BVO de ambassadeur voor diti nieuwe fenomeen. De sterk  veranderende samenleving biedt voetbalverenigingen, een aantal uitdagingen en ook kansen om nieuwe doelgroepen aan zich te (blijven) binden. Niet alleen als (actieve) voetballer/sporter, maar nog veel meer als vrijwilliger. Met Walking Football kan de vereniging een interessante doelgroep (60+) behouden én werven.

Walking Football is een van oorsprong Engelse vondst. Eredivisie CV heeft in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds de spelvorm naar Nederland gehaald, verder uitgewerkt en via Betaald Voetbal organisaties (BVO's) geïntroduceerd als OldStars. Maar niet alleen BVO's zien de voordelen van deze voetbalvorm, ook steeds meer amateurverenigingen starten hiermee.

 

Amicitia VMC, spelend op Sportpark Coendersborg in Groningen-Zuid, is een middelgrote voetbalclub met zondag en zaterdag elftallen, een drietal Damesteams  en een sterk groeiende jeugdafdeling met jongens  en meiden teams. Hier komt een nieuwe loot bij en  wel  Walking Football.

 

Gezien de doelgroep is het overdag aanbieden van deze voetbalvorm ook een mogelijkheid om de sportaccommodatie beter te benutten.

 

Bij deze nieuwe voetbalvorm spelen zeventallen op een kwart speelveld met en tegen andere voetballers. Er mag, geheel zoals de naam doet vermoeden, niet gerend worden, de bal mag niet boven heuphoogte komen en het maken van slidings is niet toegestaan. Voetbal op wandeltempo en zonder nare blessures. Dat is voor een groeiend aantal 60-plussers de aantrekkingskracht van Walking Football . Deze regels zijn er om blessures te voorkomen.

 

Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten, bijvoorbeeld na afloop in de kantine de belangrijke facetten.

 

OldStars  FC-Groningen

 

In Groningen en dan met  de selectie 'OldStars' promoot de FC sinds drie en een half jaar het Walking Football in het noorden. Met succes, want de animo groeit. 'Inmiddels hebben we 32 Walking Footballers die onder de vlag van FC Groningen spelen', vertelt Mick Duzink, manager maatschappelijke projecten bij de club.

 

Op dinsdag 17 april 2018 wordt bij Amicitia VMC om 11.00 uur  de aftrap gegeven voor een Clinic waarbij een basistraining wordt gegeven en afgesloten met een wedstrijdje tussen de Oldstars FC en  de Amicitia Redstars.
 

Amicitia VMC wil dit project buurtbreed trekken en nodigt daarom geïnteresseerde 60 plussers  uit Groningen Zuid uit om onder het genot van een kopje koffie met kouke vanaf 10.30 uur te komen kletsen en kijken.

 

Archieffoto: Menzis.nl