uitgaan

18 mrt 2017, 12:12

Mindfulness en 'catfulness' bij Kattencafé in Groningen

Mindfulness en 'catfulness' bij Kattencafé in Groningen

Hoe word ik net zo relaxt als m’n kat?

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In Groningen komt ‘Kattencafé Poeslief’ met een nieuwe manier om te ontspannen, waarbij mindfulness en liefde voor de kat worden gecombineerd.  ’Catfulness’, zo luidt de naam van een nieuwe cursus.

Volgens Kattencafé Poeslief, dat dit zaterdag meldt, kunnen de deelnemers van katten leren ‘hoe het is om te leven zonder stress’.

‘Een vol hoofd, een gespannen lijf, stress vanwege deadlines, ruzies of liefdesverdriet: een kat heeft er weinig last van. Een kat heeft helemaal nergens last van namelijk, nooit. Of nou ja, bijna nooit’, zo meldt het café monter via haar Facebookpagina.

Om mensen te leren net zo ontspannen te zijn als de kat, is er de catfulness-cursus ontwikkeld bij Poeslief. Mindfulness-trainer Karst leert de deelnemers ‘hoe je beter om kunt gaan met stress en emotionele spanningen. Via aandachts- en ademhalingstechnieken leer je hoe je meer afstand kunt nemen tot jezelf, en hoe je beter en dieper kunt ontspannen’, zo belooft het café althans.

Er is een proefles op dinsdag 4 april om 19.00 uur. ‘Trek gemakkelijke kleding aan en neem je yoga-mat mee!’, aldus het kattencafé.