uitgaan

23 okt 2016, 14:02

Bob Dylan op de fiets door Groningen naar Noordpolderzijl ? Nieuwe getuige meldt zich

Bob Dylan op de fiets door Groningen naar Noordpolderzijl ? Nieuwe getuige meldt zich

Bob Dylan is gezien tijdens een fietstocht door de provincie Groningen. Hij werd gezien  op de meest idyllische plekken: cafe Hammingh in Garnwerd en restaurant ’t Zielhoes in Noordpolderzijl.

Dat staat te lezen in een artikel  in het Dagblad van het Noorden van zaterdag. Daarin staat een  interview met Stadjer Bert Rozenga (69). Hij zegt dat hij twintig jaar geleden, in maart 1995, een gesprek had met Bob Dylan tijdens een fietstocht door noord-west Groningen.

 

Er doen al jaren geruchten de ronde dat Bob Dylan in 1995 op bezoek was in ’t Zielhoes in Noordpolderzijl. Een  van de mensen die Bob Dylan daar toen herkende is de Groninger zanger en radio presentator Henk Scholte. Deze weet veel van folk-music en zegt zeker te weten dat hij Bob Dylan herkende in ’t Zielhoes. Toch willen weinigen dat geloven.

 

In het artikel in het Dagblad van het Noorden van zaterdag bevestigt Bert Rozenga echter dat hij Bob Dylan die dag ook heeft gezien. Alleen dus niet in Noordpolderzijl, maar in Garnwerd.

 

Volgens Rozenga was hij net een kaart aan het bestuderen toen hij werd aangesproken door een Engels sprekende man. Rozenga vertelde deze man het een en ander over het landschap, en ze besluiten samen op te gaan fietsen. Onderweg vraagt Rozenga de man hoe hij in de provincie Groningen terecht is gekomen. ‘Ik moet vanavond optreden in Groningen. Ik ben Bob Dylan’, aldus de man.

 

Volgens Rozenga vertelde Dylan dat hij wel vaker fietstochten maakte wanneer hij ergens moest optreden. Na anderhalf uur samen gefietst te hebben, sloegen ze beide een andere richting op. Toen Rozenga vrienden van hem vertelde dat hij Bob Dylan was tegen gekomen, wilden ze hem niet geloven.

 

Behalve Henk Scholte en Bert Rozenga is er ook nog een derde Groninger die beweert dat Dylan tijdens zijn bezoek aan Groningen wat door de omgeving fietste. Maar deze derde getuige heeft Dylan niet persoonlijk door Groningen zien fietsen, zodat het aantal mensen dat Dylan daadwerkelijk heeft gezien blijft steken op twee. Wel is zeker dat Bob Dylan op 18 maart 1995 's avonds een optreden had in de Evenementenhal.

 

(Foto: montage).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: