uitgaan

17 mrt 2017, 11:11

Herberg In de Valk in Middelstum gaat 1 april weer open

Herberg In de Valk in Middelstum gaat 1 april weer open

Na café Hammingh in Garnwerd behoort Herberg In de Valk in Middelstum tot de bekendste restaurants in noord-Groningen. Deze herberg heeft nieuwe uitbaters, en vanaf 1 april kan iedereen weer terecht in Herberg In de Valk in Middelstum, zo meldt de website van de Eemsdelta. Hieronder meer over de nieuwe uitbaters Mark Willem Evenhuis en Evelien Aikema.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na anderhalf jaar leegstand brengen Mark Willem Evenhuis en Evelien Aikema weer reuring in de zaak. Herberg In de Valk in Middelstum gaat vanaf 1 april weer open, eerst nog alleen overdag, maar het plan is om op termijn ook het restaurant te heropenen. Want het horecabloed kruipt waar het niet gaan kan.

Van Grommers naar In de Valk
Bij Middelstummers is Herberg In de Valk een begrip. Of eigenlijk meer de lokaliteit zelf. Want waar nu de Herberg zit, zat vroeger café Grommers. Een café waar menigeen met weemoed aan terugdenkt. Het café werd in 1993 gerestaureerd en omgevormd tot restaurant Herberg In de Valk. In eerste instantie een chique restaurant, waar vooral gasten van buiten de regio te vinden waren. Na een overname werd het restaurant ook weer wat meer bezocht door de plaatselijke bevolking. Uiteindelijk opende Mark Willem er een bistro, dat vervolgens uitstekend liep. Doordat de kok en bedrijfsleider plotseling vertrok, precies op het moment dat de pacht afliep, besloot hij toen het eerst daarbij te laten.

Vita Nova
In zijn andere bedrijf, partycentrum en cafetaria Vita Nova in hetzelfde dorp, was op dat moment namelijk ook nog voldoende te doen. Toen Mark Willem dit zalencentrum overnam leidde het een kwakkelend bestaan. Als ondernemer zag hij echter de mogelijkheden en heeft hij samen met zijn vriendin vele verbeteringen doorgevoerd. Zo is het geschikt gemaakt als trouwlocatie, wordt de patat tegenwoordig thuis bezorgd en kan de plaatselijke jeugd er in het weekend op stap. Vita Nova groeide hierdoor uit van 2 naar 12 medewerkers, draait nu uitstekend en vervult een belangrijke rol in het dorpsleven.

Ondernemershuis Noord-Groningen
Het horecabloed kruipt waar het niet gaan kan. Het stel kon de mogelijkheden die de herberg bood niet loslaten. Mark Willem besloot om zelf de keuken in te gaan en het pand toch te kopen, maar hoe financier je dat? De bank wilde een zogenaamde gestapelde financiering. Naast de banklening moest een tweede investeerder gevonden worden. Het Ondernemershuis Noord-Groningen gaat vanaf dat moment aan de slag en loodst hen door de financieringsaanvraag voor het fonds Ondernemersimpuls Groningen van de Economic Board heen. Met de financiering rond, namen ze het prachtige pand over om een nieuw hoofdstuk te beginnen in hun ondernemersbestaan. In het achterhuis gaan ze wonen. De herberg zelf gaat vanaf 1 april weer open.

Klik hier voor het vervolg van het verhaal.