In beeld

Waarom is Groningen de beste plek voor studenten?

Als studenten op zoek zijn naar een universiteit, willen ze een geweldige plek om hoger onderwijs te volgen en te genieten van dit deel van hun leven. Dus, ben jij een student die op zoek is naar een uitstekende universiteit op een plek vol leven? Wil je een plek waar je kunt genieten met je medestudenten? De Rijksuniversiteit Groningen is een van de beste plekken ter wereld om naartoe te gaan.

Het ligt in het noorden van Nederland en is een van de leukste plekken voor studenten in Europa. Dus, wil je weten waarom Groningen de meest ideale plek is voor studenten in Europa? In deze blog bespreken we zes goede redenen waarom studenten graag in Groningen studeren.


Leestijd: 3 minuten

Actief studentenleven

De stad heeft een bruisend studentenleven met tal van evenementen en activiteiten die voor studenten worden georganiseerd. Omdat de stad gekenmerkt wordt door veel studenten wereldwijd, is het makkelijk voor nieuwe mensen om zich aan te passen en zich aan te passen. Of het nu gaat om feesten, sport, reizen of kunst, je vindt altijd iets voor jou in Groningen. Lid worden van een studentenvereniging is leuker omdat je studenten met verschillende achtergronden kunt ontmoeten en vrienden kunt maken.

Veel sporten

ACLO is de grootste studentensportvereniging in de stad en in heel Nederland. Er zijn talloze sporten, van voetbal tot tennis, turnen, zwemmen en meer. Je krijgt inlooplessen en korte cursussen in elke sport; de contributie is inbegrepen in het studiejaar, wat je kunt beschouwen als meer dan alleen sportweddenschappen als een leuke manier om mee te doen. Zorg ervoor dat je voor of na de lessen een korte cursus volgt. Mensen verplaatsen zich graag op de fiets door de stad. Dus naast woon-werkverkeer is fietsen ook een manier om fit te blijven.

Nachtleven en festivals

Er is geen betere plek om van het nachtleven te genieten dan Groningen. Deze stad heeft het meest unieke nachtleven en staat bol van de gezelligheid. Dat betekent dat je zo lang kunt feesten als je wilt. Of je nu van jazz, pop, techno of livebands houdt, er zijn talloze clubs die je kunt bezoeken. Zorg dat je het muziekfestival Eurosonic/Noorderslag niet mist, dat elk jaar in januari plaatsvindt. Het festival wil Europese muziek promoten en opkomende artiesten een geweldige tijd bezorgen. Er zijn meer dan 40 locaties in de stad waar je optredens kunt bijwonen.

Een jonge gemeenschap

Een andere reden waarom studenten van deze stad houden is de jonge en levendige gemeenschap. De stad heeft meer dan 100 nationaliteiten die graag in Groningen wonen en studeren. Laat je niet misleiden door de grootte van de stad. Ook al is het kleiner dan andere studentensteden, het heeft alles wat een student nodig heeft. Je zult er veel Engelstaligen tegenkomen en studenten maken ongeveer 25% van de bevolking uit.

Engelstalige programma’s

De Rijksuniversiteit Groningen biedt meer dan 180 opleidingen in verschillende studierichtingen. Er zijn elf faculteiten, waarvan er tien in Groningen gevestigd zijn. Als je geen Nederlands spreekt, hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn Engelstalige programma’s voor studenten die geen Nederlands spreken. Dus zolang je Engels verstaat, is er iets leuks voor je op de universiteit.

Stel bovendien dat je Nederlands wilt leren spreken. In dat geval heeft de universiteit een Talencentrum dat gratis Nederlandse taallessen aanbiedt voor studenten die basis-Nederlands willen leren. De universiteit biedt bacheloropleidingen, masteropleidingen en PhD’s voor studenten die verder willen studeren. Kortom, Groningen biedt je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Conclusie

Dit zijn vijf goede redenen waarom studenten van Groningen houden. Dus als je op zoek bent naar een geweldige plek om hoger onderwijs te volgen terwijl je geniet van het leven, dan is dit de plek waar je moet zijn. Kom en sluit je aan bij honderden studenten die deze stad tot de beste ter wereld maken.