nieuws

07 jul 2013, 10:10

Zware schade bij brand akkerbouwbedrijf Kiel-Windeweer: jeugd hindert brandweer

Bij een uitslaande brand is vanmorgen grote schade aangericht bij een landbouwbedrijf in Kiel-Windeweer. De brandweer werd vanmorgen gestoord door hinderlijke jeugd.

In de vroege ochtend van zondag 7 juli werden de korpsen van Zuidlaren en Hoogezand opgeroepen voor een brand bij een akkerbouwbedrijf in Kiel-Windeweer. Tijdens het aanrijden van de brandweer waren dikke rookwolken zichtbaar en bij aankomst bleek dat beide schuren volledig in de brand stonden. Er is uiteindelijk opgeschaald naar grote brand: drie tankautospuiten, een hoogwerker, het grootwatertransport plus wat ondersteunend materieel uit Zuidlaren en Hoogezand zijn ingezet.


In de stalen loodsen waren diverse landbouwwerktuigen opgeslagen. In de omgeving werden kleine explosies gehoord, deze hadden waarschijnlijk te maken met de rubberbanden die door de enorme hitte in de loodsen ontplofte en diverse aanwezige cilinders met gasvormige producten. Een aanwezige dieseltank is door de brandweer gekoeld en verder niet bij brand betrokken geraakt. Ook een derde, in aanbouwzijnde loods is bespaard gebleven. Er kwam veel rook vrij, deze trok weg over het buitengebied en heeft niet veel hinder veroorzaakt.


De eigenaar van het bedrijf was, begrijpelijk, zeer aangeslagen door de brand. Hij zal een deel van zijn machinepark, onder andere een graandorser en diverse andere voertuigen moeten vervangen. Er hebben zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en er zijn ook geen dieren betrokken bij deze brand, waarvan de oorzaak verder zal worden onderzocht.


Bij het aanrijden werden enkele voertuigen van hulpdiensten gehinderd door jeugd die van een feest in de omgeving onderweg naar huis was. Dit heeft gelukkig geen invloed gehad op de inzet, maar het is een zeer kwalijke zaak. Daarnaast is er op de locatie schade toegebracht aan een auto van een aanwezige journalist. Voor deze vernieling wordt aangifte gedaan bij de politie.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: