nieuws

17 okt 2013, 10:10

Commentaar: Wie is de weg nu eigenlijk kwijt: Rehwinkel of de media?

Een van onze lezers vroeg ons wat er nu toch aan de hand is met burgemeester Rehwinkel. Is hij de weg kwijt geraakt ? Of willen anderen die indruk wekken ?, aldus de bezorgde lezer.

Die vraag laat zich lastig beantwoorden. Zeker is wel dat Rehwinkel gisteren het middelpunt was van een kolkende hype.

We laten u hier enkele koppen zien van artikelen die in de ‘kwaliteitsmedia’ als Elsevier en NOS websites stonden.

 

 

Elsevier: ‘Rehwinkel verzon dat hij voor werk naar Spanje moest’

 

NOS: "Functie Rehwinkel bestaat niet";

 

Volkskrant: Functie Rehwinkel in Barcelona bestaat wel degelijk.

 

Nu.nl: UCLG bevestigt aanstelling Rehwinkel

 

De Telegraaf


Vandaag staat er in De Telegraaf een exclusief interview met de Groningse burgemeester, van wie je in elk geval wel kunt zeggen dat communicatie niet zijn sterkste kant is. En dat hij wel vaak op vakantie is. Vaker dan wij als redactie, in elk geval.

In De Telegraaf laat burgemeester Rehwinkel weten dat de commotie rond het bestaan van zijn nieuwe baan als rampencoördinator bij de UCLG ‘berust op een misverstand’.


Rehwinkel  zegt in De Telegraaf dat er met de verkeerde personen bij de UCLG is gesproken over zijn nieuwe werkzaamheden. 'Ik begin wel degelijk met de baan, die na een aanloop op termijn ook betaald zal zijn, met een kantoor', aldus Rehwinkel.


Waar het werk voor de UCLG veelal wordt gedaan door vrijwilligers, wordt Rehwinkel naar zijn zeggen wel betaald. Hij heeft daarover harde afspraken gemaakt met de organisatie, zegt Rehwinkel. De komende maanden zijn , aldus Rehwinkel in De Telegraaf, een overgangsperiode naar betaald werk.

 

Eigen risico

 

De vraag dringt zich op hoe belangrijk het allemaal dan eigenlijk is. Rehwinkel heeft officieel recht op 38 maanden wachtgeld. Hij is van plan om daar maar een stuk of vier van te gebruiken, daarna zegt hij een betaalde baan te hebben. Geen slechte ontwikkeling voor de Groninsge schatkist.

Mocht na een aantal maanden blijken dat Rehwinkel toch geen betaalde baan krijgt, maar hij maakt ook geen gebruik meer van het wachtgeld, dan heeft hij pech gehad, maar  dat is dan wel zijn eigen risico. Vanuit de Groningse schatkist beschouwd lijkt ons dit in elk geval geen zaak die zoveel commotie rechtvaardigt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: