nieuws

18 okt 2013, 14:02

Burgemeester Rehwinkel stort wachtgeld terug en verzoekt dringend om respect voor privacy

Burgemeester Rehwinkel stort de eerste drie maanden van zijn wachtgeld terug in de gemeentekas. Dat blijkt uit onderstaande persverklaring die vanmiddag door de gemeente Groningen werd uitgegeven.

Burgemeester Rehwinkel neemt afstand van berichtgeving in de afgelopen dagen over (internationale) functies die hij zou hebben verzonnen en kwalificaties als 'vrijwilligerswerk dat hij in Barcelona op kosten van de belastingbetaler zou gaan doen'.

 

Hij is beschikbaar om, ook na zijn vertrek als burgemeester van Groningen, samen met een Resource Group leiding te geven aan het verzoek dat hem op 2 oktober j.l. door het Executive Bureau van de UCLG (United Cities Local Governments) is gedaan.


Daarnaast zal hij zo snel mogelijk weer een betaalde functie aanvaarden (en daarvoor, zoals verschillende keren aangegeven, eveneens solliciteren). In de eerste drie maanden stort hij desalniettemin zijn wachtgeld terug in de gemeentekas.

Hij verzoekt dringend om zijn privacy, maar vooral die van zijn persoonlijke omgeving, (nu) te respecteren. Aldus Peter Rehwinkel: 'Ondanks het wettelijke recht op wachtgeld zet ik deze stap om Groningen goed te verlaten, in het belang van mijn partij alsook ten behoeve van organisaties (UCLG, VNG) en personen die net als ik geschaad worden door deze kwestie.'

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: