nieuws

09 sep 2013, 10:10

Uithuizen heeft genoeg van geweld van jongeren in uitgaansstraat

Inwoners van Uithuizen beginnen genoeg te krijgen van het uitgaansgeweld in de Leeuwstraat. Ze zeggen dat ze moedeloos moeten toezien hoe jongeren al jarenlang in het weekend knokpartijen veroorzaken en hopen dat de burgemeester een oplossing heeft. Afgelopen weekend was het weer raak.

 


 

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in het centrum van Uithuizen twee personen aan op verdenking van mishandeling, zo meldt de politie.


 

In de Leeuwstraat werd een 18-jarige jongen uit Uithuizen mishandeld door een 25-jarige man uit de gemeente Loppersum. De mishandelde jongen is voor onderzoek en behandeling per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De geweldpleger is aangehouden en ingesloten.

 

Voor en na de aanhouding was het onrustig op straat. Veel omstanders gedroegen zich onderling erg opgefokt en bemoeiden zich met het werk van de politie. De sfeer was erg agressief. Daarbij is o.a. ook met stenen gegooid waarbij een 23-jarige jongeman uit Groningen gewond raakte aan zijn hoofd.


 

Op de Hoofdstraat Oost  werd een 17-jarige jongen uit de gemeente Eemsmond mishandeld door een 52-jarige man uit Uithuizen. De jongen hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De man is aangehouden en ingesloten.

 

De politie stelt een ander onderzoek in naar de gewelddadigheden, o.a. naar de persoon of personen die met stenen hebben gegooid.

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: