nieuws

25 sep 2013, 10:10

Toch stijlvolle plek voor Sinterklaas in Groningen - toren in Der Aa-kerk

Het is gelukt: er is toch een stijlvolle en opmerkelijke locatie gevonden voor Sinterklaas, tijdens zijn wekenlange verblijf, vanaf 16 november, in Groningen.

Na zijn intocht in de stad op zaterdag 16 november overnacht Sinterklaas in de toren van de kerk.

Monique Kremer van Bijzondere Locaties Groningen: “Toen ik de oproep van de Groningen City Club las voor een slaapplaats voor de Sint, heb ik meteen contact opgenomen. Want Sinterklaas heeft al een slaapplaats in Groningen, namelijk de Der Aa-kerk. De kerk is zijn kerk, al sinds de bouw in 1250 is de kerk gewijd aan Sint Nicolaas. Als Sinterklaas in Groningen is, mogen wij hem elk jaar verwelkomen.

 

Tot nu toe was dat een groot geheim, maar door de consternatie rond de oproep van de Groningen City Club maken we dit nu bekend. Samen met de Groningen City Club gaan we er voor zorgen dat de kinderen van Groningen een kijkje in zijn slaapkamer kunnen nemen”.


Zaterdag 16 november wordt de kerk ook gebruikt door de NTR, de kerk is het hoofdkwartier tijdens de uitzending van de intocht. De kerk wordt dan overgenomen door regie- en cameraPieten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: