nieuws

17 jan 2017, 12:12

Verwarde man wilde mensen doodschieten in Herestraat

Verwarde man wilde mensen doodschieten in Herestraat

Een 31-jarige man uit Groningen heeft in oktober vorig jaar gedreigd om willekeurig mensen in de Groningse Herestraat dood te schieten. De man wordt verdacht van het dreigen met een terroristische aanslag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man zit ook vast omdat hij wordt verdacht van zware mishandeling van zijn moeder. Tijdens zijn arrestatie om die reden dreigde de man tegen agenten met een aanslag in de Herestraat. Hij zei daarbij dat hij dezelfde dingen zou doen die Tristan van der Vlis ook deed. 

Daarmee verwijst de Groninger naar de schietpartij in een winkelcentrum in Alphen aan de Rijn, waarbij Tristan van der Vlis vijf mensen dood schoot, zeventien verwondde en zichzelf van het leven beroofde.

De 31-jarige man die gisteren om 11.00 uur voor de rechtbank van Groningen moest verschijnen had ook al gezegd dat hij wilde sterven als een terrorist. Het gaat volgens het OM om een verwarde man, die ook nog moet worden onderzocht door een psychiater. 

Uitstel
De rechtszaak rond de terreurdreiging is uitgesteld met een maand, omdat de verdachte ’s ochtends niet mee wilde met het gedetineerdentransport. Hij vond het tijdstip te vroeg. Zijn advocaat Theo Hiddema weigerde vervolgens om de zaak later op de dag te behandelen, omdat hij om zes uur weer in Amsterdam moest zijn.