nieuws

02 sep 2013, 09:09

Strijd om de macht in Groningse PvdA - Carine Bloemhof wil "nieuwe manier van politiek bedrijven"

Strijd om de macht in Groningse PvdA - Carine Bloemhof wil "nieuwe manier van politiek bedrijven"

Binnen de PvdA in Groningen gaat nu echt een levendige verkiezingsstrijd ontstaan. Uitdaagster Carine Bloemhoff heeft nu voldoende handtekeningen verzameld om de strijd aan te binden met wethouder Roeland van der Schaaf, die eerder al had laten weten lijsttrekker te willen worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Binnen 24 uur nadat ze met haar kandidatuur naar buiten kwam heeft Carine Bloemhoff de vereiste 50 ondersteuningsverklaringen van PvdA-leden binnen. Van de kandidaat-lijsttrekker voor de open voorverkiezingen wordt verwacht dat ze draagvlak hebben bij de achterban. Daarom worden ze geacht 50 handtekeningen op te halen en die in te leveren als ze hun kandidaatstellingspapieren inleveren.

 


Op 10 september moeten alle stukken voor de kandidaatstelling uiterlijk ingeleverd worden. Daarna gaat de kandidaatstellingsadviescommissie in gesprek met de lijsttrekkerskandidaten om te toetsen of ze aan het profiel voldoen. In het geval van Bloemhoff is dat volgens afdelingsvoorzitter Eric Holkers 'een formaliteit.'

 

"Nieuwe politiek"

Tijdens een interview voor RTV Noord liet Bloemhof weten dat ze geen wethouder wil worden, maar wel fractievoorzitter wil blijven, mocht de PvdA na de verkiezingen weer wethouders leveren. Bloemhof liet weten een nieuwe koers te willen varen binnen de Groningse PvdA. Dat houdt volgens haar in dat ze burgers, meer dan nu het geval zou zijn, bij de besluitvorming wil betrekken, zo liet ze weten tijdens het interview.

 


Tijdpad

 


Andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap hebben nog tot morgen, tot 3 september, om zich aan te melden.

 

De Groningse primary speelt zich af tussen 28 oktober en 11 november. Wat betreft Carine Bloemhoff is de campagne al begonnen. Ook Roeland van der Schaaf liet op Twitter weten dat de campagne wat hem betreft begonnen is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: