nieuws

10 okt 2013, 21:09

Strijd om lijsttrekkerschap PvdA Groningen ontbrandt; ook niet-leden mogen meedoen

Deze week starten de Open Voorverkiezingen van de PvdA Groningen. Leden en niet-leden kunnen kiezen tussen Carine Bloemhoff en Roeland van der Schaaf

Net als in Zoetermeer en Utrecht zullen in Groningen behalve leden ook niet-leden mogen bepalen wie de PvdA-lijsttrekker wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014. Dit is uniek in Nederland. De inwoners van Groningen kunnen kiezen tussen Roeland van der Schaaf en Carine Bloemhoff.


Om een stem uit te brengen op één van deze twee kandidaten kunnen niet-PvdA-leden woonachtig in de stad Groningen zich de komende weken laten registreren als kiezer. Dit kan tot 9 november op donderdagavonden (19:00 tot 21:00) en zaterdagochtenden (11:00 tot 13:00) bij het vaste registratiepunt op het PvdA Pand in de Haddingestraat 10. Daarnaast zullen mobiele registratieteams aanwezig zijn debatten en activiteiten van de kandidaten.

 


PvdA-leden en geregistreerde kiezers kunnen vervolgens vanaf 1 november digitaal en schriftelijk stemmen, of hun stem op 9 november - Super Saturday - persoonlijk deponeren in een van de stembureau’s verspreid over de stad. Niet-leden kunnen zich tot en met 9 november laten registreren als kiezer. Zaterdagavond op 9 november wordt bekend wie het Groningse PvdA-leiderschap op zich zal nemen.

 


Tussen 28 oktober en 9 november gaan de kandidaten drie keer met elkaar in debat. Voor meer informatie over de kandidaten, de registratieprocedure en activiteitenagenda kijk op www.pvdagroningen.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: